23948sdkhjf

De tar tag i Sernekes järnvägssatsning

Tre personer har rekryterats för att bana väg för Sernekes satsning på järnväg.

700 miljarder kronor har avsatts till satsningar i transportinfrastruktur de närmaste tio åren. Av detta är 460 miljarder kronor öronmärkta för järnväg. Dessutom diskuteras en höghastighetsjärnväg som kostnadsmässigt kan landa kring ytterligare 300 miljarder kronor.

Den kakan vill Serneke gärna vara med och dela på. Därför är företaget nu på väg att förstärka sin anläggningsverksamhet med kompetens inom järnvägsbyggande.

Tre av nyckelpersonerna i den satsningen har just rekryterats. Teknikområdeschef blir Michael Malmquist, Pelle Sparw blir arbetschef med fokus på södra och västra Sverige medan Veronica Johansson får funktionen som arbetschef med fokus på de östra och norra delarna av landet.

Pelle Sparw har bland annat med sig mångårig erfarenhet från Infranord där han de senaste åren arbetat som först platschef och sedan arbetschef inom anläggning.

Även de övriga två nyrekryteringarna har mångårig erfarenhet av järnvägsprojekt.

Anläggningsmarknaden i Sverige står inför många stora infrastrukturprojekt. Detta skapar i sin tur en rad mellanstora jobb som passar vårt bolags storlek. Då ska vi stå redo, säger Fredrik Jonsson, vd för Serneke Anläggning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094