23948sdkhjf

Göteborgsföretag får ökat ansvar för Rammer i Sverige

Med ett rejält ökat ansvar för Rammer i Sverige är Göteborgs Hammarservice i full färd med att förstärka såväl kundkontakter som service över hela landet.

Redan i slutet av 1980-talet började Meier Andersson skruva med hydraulhammare från finska Rammer. 2012 togs ett stort steg i och med etableringen av Göteborgs Hammarservice där Rammers produkter kom att väga tungt.

Med hjälp av sina två söner Robin och Emil kunde företaget, med basen i Orrekulla industriområde intill E6 på Hisingen, åta sig rollen som Rammers representant i södra och västra Sverige.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. Sedan slutet av förra året är man nu självständig distributör i hela Sverige och kan därmed klippa ett mellanled i kontakterna mellan tillverkare och slutkund oavsett om det gäller färdiga produkter eller reservdelar.

– Vi har alltid haft bra och nära kontakt med fabriken i Lahti, men med detta kan vi dels jobba över hela Sverige och dels utöka vårt redan stora lager på allt från nya hammare till slit- och reservdelar. Vi har sex stora hammare på väg hem just nu och några hemma redan, säger Robin Andersson.

– För att förbättra servicen för våra kunder har vi skaffat två nya servicebilar i stället för den ensamma gamla. För långväga kunder har vi fått ett bra samarbete med ett åkeri som kör Skåne-Norrland löpande. Beroende på vilka maskiner som finns inne kan vi också erbjuda maskiner för uthyrning.

I planerna för det närmaste året finns också deltagande på fler mässor än tidigare för att stärka relationerna med en kundkrets som vuxit betydligt i och med den nya rollen som distributör. Dessutom finns ytterligare ett trumfkort.

– Vi är ensamma i Sverige med att kunna leverera Rammers produkter med full treårs garanti och förra året fick vi ta emot utmärkelsen "Best quality in customer service" i Helsingfors, säger Robin Andersson, som ser framtiden an med mycket stor tillförsikt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078