23948sdkhjf

Veidekke sätter kurs mot framtiden

”Om inte vi förändrar byggbranschen kommer någon annan att göra det åt oss.”

Veidekke uppger att företaget har högt ställda mål när det gäller VDC och BIM, digitalisering ska leda till effektivare och bättre lösningar. 

Företaget nöjer sig dock inte med detta, och förklarar nu att man växlar upp när det gäller både VDC och BIM ch att man därför anställt Emil Augstsson som VDC-ansvarig på  Veidekke  Bygg..

– Nästa steg i vår utvecklingsresa är att på en ännu högre nivå integrera våra processer och verktyg för projektstyrning med det digitala byggandet. Den utvecklingen kräver ny kompetens och där kommer Emils erfarenhet utgöra en viktig del, säger Emile Hamon, ansvarig för verksamhetsutvecklingen på  Veidekke  Sverige, i ett pressmeddelande.

Emil Augustsson säger i samma pressmeddelande att byggbranschen står inför stora utmaningar.

–  För att leda utvecklingen framåt måste vi i dag skapa produkter som vi inte vet att vi kommer att behöva inom fem år. Genom att implementera obrutna informationsflöden, VR, AR, AI, robotar etcetera ökar vi  Veidekkes konkurrenskraft.

–  Hela branschen står inför denna förändring. För att ta klivet in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler. Om inte vi förändrar byggbranschen kommer någon annan att göra det åt oss.

Han uppger att han ser fram emot att utveckla arbetet med digitala verktyg för att skapa mer värde i varje steg av byggprocessen.

– Att komma till  Veidekke, ett företag som verkligen tar digitaliseringen på allvar, är fantastiskt. Det ska bli ett nöje att få vara med och driva byggprocessens effektivisering med hjälp av VDC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066