23948sdkhjf

Epiroc borrar i Peru

Flera borriggar och relaterad utrustning från Epiroc blir något av nyckelutrustning när ett koppardagbrott i Moquegua, Peru, tas i drift inom något år.

Anglo American är ett globalt gruvbolag med verksamhet på samtliga kontinenter, bland annat utvinner företaget nickel, platina, mangan och koppar i Finland.

Nu riktar företaget blickarna mot Moquegua, ett kopparrikt område i Peru med väl utbyggd infrastruktur. Tanken är att starta produktion av koppar i Quellaveco, i ett koppardagbrott som ännu inte är färdigetablerat. Quellaveco beskrivs som en av världens största kopparreserver med kapacitet att sysselsätta tusentals personer när produktionen kommer igång, något som beräknas ske 2022.

Stor vikt för den framtida driften får Epiroc som tagit hem en order värd motsvarande 385 miljoner kronor för att leverera borriggar med tillhörande kringutrustning. Leveranserna börjar tidigt under 2020 och fortsätter under 2021.

Leveranserna inkluderar borriggarna Pit Viper 351 och Smart Roc D65, operatörstationen Bench Remote för fjärrstyrning, bergborrverktyg och hydraulspett HB 10000. Maskinerna har flera högteknologiska funktioner, bland annat ska operatörerna kunna fjärrstyra riggar från säkert avstånd.

Anglo American betonar att stöd från lokalsamhällen är en av nycklarna till en gruvas långsiktiga framgång. Epiroc lyfter exempelvis fram att företaget samrått med lokala myndigheter och institutioner och gjort åtaganden gällande vattenförsörjning, miljövård och sociala investeringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094