23948sdkhjf

NCC bygger för tunnelbanan

Extra höga krav när NCC ska bygga tunnlar under Barkarbyfältet.

Det väntas stora arbeten när Stockholms tunnelbana byggs ut, projektet har dragits igång och i februari tar NCC sig an två arbetstunnlar på det som ska bli blå linje mellan Akalla och Barkarby

Företaget har tecknat ett kontrakt värt 75 miljoner kronor med Region Stockholms förvaltning och ska därför bygga två arbetstunnlar under Barkarbyfältet mellan E18 och Akalla: den 180 meter långa Robothöjden (som dessutom kommer att fungera som tillfartstunnel/servicetunnel när tunnelbanan till Barkarby är klar) och den tio meter längre Landningsbanan.

− Detta är ett projekt med extra höga krav på hållbarhet där vi kommer att arbeta med hållbar vattenhantering, göra klimatförbättrande åtgärder och minimera resursutnyttjandet. Nu ser vi fram emot att genomföra bygget tillsammans med Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana, vilket blir det första steget för utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm, säger Joacim Tingstorp, affärschef NCC Civil East, i ett pressmeddelande.

Arbetet ska utföras som en utförandeentreprenad, i uppdraget ingår spontning, schaktning, bergförstärkning och tätning av tunnlar, bergskärning och ett vertikalschakt.

NCC ska också utföra vissa tillfälliga installationer så som ventilation, el och VA med funktionsansvar.

Arbetet påbörjas i mitten av februari och det hela ska vara klart ett år senare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1