23948sdkhjf

Danska sopmaskiner blir schweiziska

Sopmaskiner, som hittills tillverkas av Nilfisk, övertas 31 mars av Aebi Schmidt som därmed breddar sitt utbud av produkter för gaturengöring.

Detta förvärv är ett viktigt tillägg till vår produktportfölj och innebär en betydande ökning av vår produktion i Tyskland, säger Barend Fruithof, vd för Aebi Schmidt Holding.

Schweiz-baserade Aebi Schmidt erbjuder en bred pallett av produktsystem, maskiner och tjänster för vägunderhåll och grönytor. Genom förvärvet av sopmaskinerna City Ranger 3500 och 3570 från den danska Nilfisk-koncernen fylls en lucka i det befintliga sortimentet.

Tanken är att redan i april flytta ansvaret för reservdelar och service av de danska sopmaskinermna till Aebi Schmidts eget försäljnings- och servicenät. Parallellt planeras för att flytta produktionen av City Ranger 3570 till företagets tyska fabrik i St Blasien där tillverkningen beräknas börja under årets tredje kvartal.

Avsikten är också att vidareutveckla och marknadsföra City Rangern under varumärket Schmidt.

Jakob Kjærgaard, som är Senior Vice President och chef för Outdoor Division på Nilfisk Group, är övertygad om att ägarbytet kommer att gynna såväl företag som kunder.

Aebi Schmidt har en bred branscherfarenhet som kombineras med ett globalt nätverk. Kunderna får en pålitlig och kompetent partner, samtidigt som vi kan fokusera på vår centrala verksamhet, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156