23948sdkhjf

Startskottet har gått i Bromma

NCC investerar 2,5 miljarder kronor i en ny, kontorstät, stadsdel.

Enligt Stockholms Handelskammare är kontorsbristen i Stockholm akut och ett hot mot stadens tillväxt.

– Kontorsbristen ses som det mest allvarliga problemet för tillväxten inom IT-branschen visar den konjunkturrapport som vi släppte idag. Det byggs 70 procent mer kontorsyta i Köpenhamn än vad som planeras i Stockholms län de kommande åren visar en tidigare rapport.säger Andreas Hatzigeorgiou vd för Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Lite lindring kanske kan fås i Bromma där Hangar 5 utlovas bli ett helt nytt kontorsläge –  inte långt från Bromma flygplats och nära ett utpekat stadsutvecklingsområde som successivt utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler.

30  000 kvadratmeter ny kontorsyta ska byggas precis intill en ny station längs tvärbanans sträckning och med gångavstånd till Bromma Flygplats och handelsområdet Bromma Blocks.

På att-göra-listan står också att bygga Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter, ett Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat.

NCC investerar 2,5 miljarder kronor i utvecklingsprojektet Hangar 5 och företaget ska redan ha tecknat 15-åriga hyresavtal om cirka 20 000 kvadratmeter.

Det första symboliska spadtaget togs den 14 februari.

– Med Hangar 5 ser vi till att Stockholm växer västerut med hotell, nya kontor och affärer nära innerstaden för att möta den brist på arbetsplatser som råder, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC, i ett pressmeddelande.

Det hela ska vara klart i slutet av 2021.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094