23948sdkhjf

Hållbar Norjehistoria

40 procent minskade utsläpp av lösningsmedel utlovas sedan Norje Smidesfabrik bytt till en ny och hårdare färg på sina redskap

Sedan årsskiftet lackerar Norje Smidesfabrik alla sina redskap med en helt ny 2-komponentsfärg, som utlovas minska utsläppen av lösningsmedel med 40 procent. Eftersom den nya färgen dessutom är hårdare, ska den också klara slitage bättre.

Samtidigt introduceras en ny produktmodell i standardsortimentet. Den är baserad på den befintliga planeringsskopan, men byggd i Hardox för att klara fler drifttimmar.

Detta är viktiga kvalitetshöjningar som kommer att märkas det kommande året. Med det klimatfokus som nu råder kommer det att ställas höga krav på oss alla. Därför ser vi det som en viktig del i vårt arbete att kunna erbjuda marknaden trygga och långsiktiga produkter, säger Jonna Hermansson, vd på Norje Smidesfabrik.

Produktutvecklingen ingår i ett brett miljöarbete som, enligt företagsledningen, hittills resulterat i en årlig minskning av koldioxidutsläppen med 200 ton.

Bland annat har en oljepanna ersatts av en pelletspanna, i fabriken har cirka 1 000 lysrör bytts ut mot ledlysrör. Dieseltruckar har bytts ut mot eldrivna truckar samtidigt som värme- och ventilationsanläggningen har byggts ut med en värmeväxlare, något som inte bara sänkt energiförbrukningen utan också förbättrat inomhusklimatet, enligt företagsledningen.

Vi är omtänksamma och gör vad vi kan för att främja en klimatsmart framtid, lovar Jonna Hermansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11