23948sdkhjf

Löstagbar grip greppar brett

När Engcon nu lanserar sin hittills största löstagbara grip är gripvidden nästan en meter.

Engcon har jobbat sig upp en storlek i sitt utbud av gripkassetter som är synnerligen enkla att montera på och av – allt efter behov. Enligt företaget kan grävmaskinsföraren med ett enkelt handgrepp, utan skruvning eller manuell koppling av hydraulik, montera alternativt ta av gripkassetten på mindre än en minut.

Serieproduktionen har nyss påbörjats för nykomlingen som passar företagets största tiltrotator EC233 med redskapsfäste Q-Safe 70. Redskapet erbjuder en gripkraft på 2,2 ton och en gripvidd på närmare en meter.

Gripkassetten kopplas på eller av genom att låsningen aktiveras med ett enkelt handgrepp. Hydrauliken ansluts eller alternativt kopplas från i samma moment som gripkassetten låses eller lösgörs. Därmed skapas möjligheten att snabbt och enkelt koppla bort den 166 kg tunga gripkassetten då den inte behövs.

Serieleveranserna av EC233 med gripkassett GRD70 är redan igång på de nordiska marknaderna. Tanken är att göra vårens Bauma till avstamp för övriga marknader med tänkt leveransstart i juli.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08