23948sdkhjf

Märsta förenade ska kontrollera de egna förarna

Inleder nytt arbete för trafiksäkerhet.

Märsta förenade vill inte bidra till trafikdöden. Därför tar man nu initiativ till kontroller av de egna ekipagen ute i trafiken. Satsningen ska ses som ett svar på diskussionerna om yrkestrafikens del i olycksstatistiken på våra vägar.

Tillsammans med andra åkerier kommer Märsta förenade att ta in en extern kontrolpart för att övervaka de egna bilarna. De ska göra hastighetskontroller och på så vis ge en bild av hur förarna kör och vilka som inte följer reglerna. Det ska kombineras med utbildningar på Gillingebanan för att förändra körbeteenden och ge bättre attityd i trafiken.

– Det är i många fall frågan om en attityd i trafiken. Vi måste få alla att förstå vad hastigheten innebär för dödstalet. En kilometer i timmen i minskning motsvarar 15 människoliv. Så att slå av på gasen betyder mycket för dödligheten och ytterst lite för tiden som transporten tar, säger Erik Lönn, hållbarhetschef på Märsta förenade, i ett pressmeddelande.

Märsta förenade skulle också vilja se att upphandlare blir bättre på att involvera åkerierna tidigare i upphandlingsprocessen och att man inte lyfter in parametrar som skapar stress hos chaufförerna. Det handlar om att skapa hållbarhet i hela kedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094