23948sdkhjf

Nästan tusen för Svevia

”För oss är det här är en intressant region ur ett marknadsperspektiv.”

Svevia har fått Trafikverkets uppdrag att sköta de statliga vägarna i driftområde Bollnäs – totalt 996 kilometer varav 45 kilometer är grusväg.

– Den största delen av vägnätet är belagd väg. Den mest trafikerade sträckan är förstås E4:an som går rakt genom området som motorväg eller mitträckesseparerad väg. Det är också den väg som är högst prioriterad. Läget vid Gävlebukten kan ibland göra vädret lite utmanande då närheten till havet gör att det på kort tid kan skapas stora snömängder säger Anders Lindholm, Svevia, i ett pressmeddelande.

Även riksväg 50 in mot Bollnäs och vidare mot Dalarna är en av områdets mer trafikerade vägar med många pendlare, yrkestrafik och, under vissa delar av året, turister.

Kontraktet börjar gälla den första september, det sträcker sig över fyra år och är värt 40 miljoner kronor per år.

– För oss är det här är en intressant region ur ett marknadsperspektiv. Vi upplever att det finns ett stort intresse för att samarbeta med Svevia och vi har fått in flera intressanta spontanansökningar av människor som vill jobba hos oss. Området gränsar till vårt driftområde i Edsbyn vilket alltid är en fördel då vi då kan dra nytta av varandras kunskaper och resurser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203