23948sdkhjf

Norrvidinges åkeridel växer

Åkeridelen i Bröderna Hall blir en del av Norrvidinge som därmed stärker sin ställning inom anläggningslogistik i södra Sverige. Säljare är Svevia som i stället satsar på att expandera på den skånska beläggningsmarknaden.

Åkeridelen i Bröderna Hall omfattar cirka 25 transportenheter i form av asfalt-, tipp- och rotorbilar samt 18 medarbetare, vilka samtliga kommer att erbjudas anställning i Norrvidinge som också blir det fortsatta namnet för verksamheten.

Norrvidinge växer med sina kunder och förvärvet av åkeridelen i Bröderna Hall är en naturlig del av den utvecklingen, säger Norrvidinges vd Johan Beermann.

Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position i nordöstra Skåne och södra Småland. Tillträde sker 1 april och innebär att koncernens omsättning efter förvärvet går upp mot 650 miljoner kronor.

Bröderna Hall förvärvades av Svevia så sent som 27 december förra året, primärt för att tillföra den omfattande täktverksamhet som blir ett värdefullt tillskott när nu Svevia vill växa på den sydsvenska beläggningsmarknaden.

Svevia ska vara bäst på att bygga och sköta om vägar. Marknadsutsikterna för ballast i södra Sverige bedömer vi som mycket goda och Svevias strategi är att expandera vår beläggningsaffär i regionen. I satsningen ingår även att etablera ett eget asfaltverk i Hurva utanför Malmö, säger Tomas Johansson, chef för Svevias beläggningsdivision.

Att vi nu säljer transportverksamheten är helt i linje med vår strategiska inriktning, säger Tomas Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094