23948sdkhjf

”Strategiskt viktigt uppdrag för BDX”

BDX har kammat hem ett uppdrag värt 200 miljoner kronor

BDX har fått uppdraget att, under de kommande fyra åren och med option på ytterligare två år, sköta basunderhållet av vägar under driftområde Luleå.

– Vi är mycket glada och stolta över att få möjligheten att utföra uppdraget åt Trafikverket för Basunderhåll driftområde Luleå, säger Carl Andersson, affärschef väg, BDX Företagen AB, i ett pressmeddelande.

Uppdraget är värt närmare 200 miljoner kronor och omfattar 738 kilometer allmänna vägar.

Vintertid ska BDX vintertid sköta bland annat snöröjning och halkbekämpning, sommartid blir det underhåll av asfaltbelagda vägar och grusvägar.

Området sträcker sig mellan Töre och Piteå, utmed E4:an samt väg 97 mellan Boden och Luleå.

  Vinterväghållningen är oerhört viktig att den fungerar, särskilt på två så trafikerade vägar som E4:an och väg 97. Samtidigt ska människor kunna ta sig till exempelvis arbetet och skolan från mindre anslutningsvägar vilket gör att vi kommer att ha ett flertal enheter som underhåller dessa, säger Carl Andersson.

– Det här är ett strategiskt viktigt uppdrag för BDX, tillsammans med våra övriga driftsavtal på väg samt drifts- och underhållsuppdraget på järnväg Luleå-Murjek och Haparandabanan. Det här är helt i linje med vår utvecklingsplan, säger Robert Eriksson, divisionschef Entreprenad, BDX Företagen AB.

Enligt BDX kommer uppdraget att sysselsätta ett tjugotal fordon samt en arbetsledning med sex personer.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094