23948sdkhjf

Bättre koppling med fler poler

Bättre koppling mellan fäste och redskap utlovas med Steelwrists nya självrengörande elkontakt.

V14 är en fjortonpolig elkontakt som kan eftermonteras i befintliga fästen av SQ eller OQ-typ. Enligt företagets vd Stefan Stockhaus är nykomlingen en del i utvecklingen av företagets produktportfölj för helautomatiska fästessystem och skiljer sig avsevärt från föregångarna, något som han nu vill visa fram för besökarna på årets Bauma.

Befintliga elkontakter för grävmaskinsredskap är ofta konstruerade på ett sätt som skapar problem. För få poler, små kontaktytor och överkänslighet för vatten och smuts är återkommande orsaker till störningar. Det framgår tydligast i den gamla V90-kontakten som är en konstruktion från 1960-talet och ursprungligen avsedd för amerikansk militär ljudutrustning, säger Stefan Stockhaus.

Den nya V14-kontakten har större anslutningsytor som utlovas ge en säker koppling. Bland annat innebär konstruktionen att ytorna gnids mot varandra i kopplingsproceduren, vilket sägs garantera god kontakt och dessutom resultera i en självrengörande effekt. Därmed blir det dessutom lättare att utföra daglig service och rengöring.

En stor skillnad är att V14 har fjorton poler i stället för de mer vanliga tio. Därmed är det möjligt att förutom tiltrotatorfunktionen även koppla in exempelvis grävsystem eller separata ventilpaket i en och samma kontakt. Den ska även vara kompatibel med montagepositionen för V90-kontakten, samtidigt som befintliga fästen och redskap enkelt ska kunna uppgraderas till V14 för fästen och redskapsgrindar från Steelwrist och Oilquick.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094