23948sdkhjf

Snabbfästen med sikte på Tyskland

Steelwrists vd Stefan Stockhaus ser Tyskland som en nyckelmarknad med en extremt stor potential för tiltrotatorn. Det är med stora förväntningar han väntar på att portarna till Bauma ska öppnas även om mycket i montern kretsar kring helt andra produkter.

Steelwrist har satsat stort för att möta en ökad efterfrågan. Den nya fabriken i Rosersberg har efter hand tagits i bruk och bland annat skapat förutsättningar för en dubblerad bearbetningskapacitet. Eftersom den dessutom är bestyckad för att köras obemannad kan den även användas nattetid.

Företagets vd Stefan Stockhaus ser satsningen som absolut nödvändig för att klara framtiden där han bland annat ser Tyskland som en nyckelmarknad bland de cirka 25 länder där företaget i dag är verksamt. Dels räknar han med en kraftigt ökad användning av tiltrotatorer bland grävmaskinsförarna, dels räknar han med en fortsatt förstärkning av användningen av helautomatiska fästessystem. Därmed kommer vårens Bauma att spela en väsentlig roll för framtiden.

Efterfrågan på helautomatiska fästessystem ökar på alla större marknader. På en del av de mer mogna marknaderna i Centraleuropa finns sådana redan installerade på en majoritet av nya maskiner i storleksklassen 14 till 50 ton. Vi har därför kompletterat våra befintliga modeller med två nya som vi tror kommer att vara mycket intressanta för Centraleuropa, säger Stefan Stockhaus.

De nya snabbfästena kan beställas direkt efter Bauma med trolig leveransstart till kunder i juli. Olika kombinationer av tiltrotatorer och de nya SQ-snabbfästena kommer att finnas tillgängliga i slutet av året, säger Stefan Stockhaus.

Givetvis är de utrustade med företagets patenterade Front Pin Lock-teknologi som ska säkerställa att operatören inte tappar arbetsredskap. Avsikten är att visa en helt ny generation på årets Bauma.

Det kan vara dags. Vi lanserade Front Pin Lock på våra snabbfästen redan 2012. Det är en enkel, mekanisk lösning utan elektroniska sensorer som tagits emot väl och som hela tiden hittar vägen till nya kunder. I och med lanseringen av den nya generationen höjer vi säkerhetsnivån för hydrauliska snabbfästen ytterligare. Vi märker att säkerhetsaspekterna blir allt viktigare på många marknader. Det är inte bara i Sverige myndigheter och försäkringsbolag upptäckt att säkra snabbfästen kan minimera risken för skador med dödlig utgång på bygg- och anläggningsplatser, säger Stefan Stockhaus.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078