23948sdkhjf

Maskinen tar över identifiering av redskap

Redskapsigenkänning är ett av de ord som kommer att möta besökarna i Steelwrists monter på Bauma. Det är dags att introducera Tool Recognition, företagets system för redskapshantering.

Produktivitet blir ett allt väsentligare begrepp och i jakten på ökad effektivitet blir grävmaskiner, redskap och maskinstyrsystem allt mer intelligenta. En nackdel kan dock vara att maskinoperatören anger fel redskap vid användning av ett externt maskinstyrningssystem.

Nu menar Steelwrist att problemet är löst tack vare Tool Recognition, små, robusta, trådlösa moduler som i fortsättningen kommer att vara monterade på företagets samtliga nya redskap – såväl hydrauliska som mekaniska – som säljs med adapter för SQ60 och större.

Modulerna drivs av batterier med en beräknad livslängd om fem år och kommunicerar med en enhet som sitter monterad i hytten eller i mobilen.

– Tool Rec är den perfekta länken mellan redskap, grävmaskin och förare. Systemet fungerar på alla grävmaskiner oberoende av vilket styrsystem som har installerats. Maskinen vet vilket redskap som sitter på stickan och det kan automatiskt bytas via maskinstyrningssystemet. Många förare byter redskap ofta och systemet minskar risken att det blir fel vid inmatningen efter redskapsbytet, säger Steelwrists vd Stefan Stockhaus.

Han betonar att systemet är lätt att använda, robust och utan behov av dagligt underhåll.

Det är också möjligt att lokalisera redskapets position via Quantum-appen i mobiltelefonen. Dessutom hjälper funktioner som service- och underhållspåminnelser aktivt till att spara pengar och göra livet enklare för både förare och underhållspersonal. Som en del i vårt styrsystem Quantum stöder Tool Rec även automatiska hastighetsinställningar i styrsystemet för tiltrotatorn beroende på vilket redskap som används, säger Stefan Stockhaus.

Avsikten är att sälja Tool Rec som ett fristående kit.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078