23948sdkhjf

Svenska uthyrningsföretaget sålt

"Förvärvet av Lipac kommer att stärka Riwals marknadsposition i Sverige avsevärt,"

Enligt ett pressmeddelande har den internationella uthyrningsspecialisten Riwal förvärvat svenska Lipac.

– Sverige är ett av de viktigaste områderna när det gäller vår tillväxtstrategi. Förvärvet av Lipac kommer att stärka Riwals marknadsposition i Sverige avsevärt, säger Søren Rosenkrands, Riwals chef för affärsutveckling, i ett pressmeddelande.

Svenska Lipac hyr ut liftar och teleskoplastare, företaget grundades 1972 och har i dag 37 anställda och fem depåer i centrala Sverige.

Totalt tusen maskiner, både saxliftar, bomliftar, lastbilliftar och teleskoplastare, finns i Lipacs maskinpark och huvudkontoret finns i Stockholm.

Søren Rosenkrands hoppas att Riwal och Lipacs sammanslagning ska ge en stark synergieffekt och pekar på att båda företagen är specialiserade på maskiner för arbete på höjden och att depåplatserna kompletterar varandra.

– Vi välkomnar alla Lipac-anställda till Riwal-familjen.

Per Hedebark, Lipacs ägare och vd uppger i samma meddelande att Lipacs anställda kommer att kunna dra nytta av nya utvecklingsmöjligheter inom den internationella Riwal-koncernen.

– Vi är glada över att vårt företag går samman med en av världens ledande aktörer inom uthyrning av liftar med mera. Genom att samla våra kunskaper och resurser är jag övertygad om att vi kommer att kunna vidareutveckla vår kombinerade verksamhet på den svenska marknaden till gagn för våra kunder.

Riwal Holding Group hyr ut och säljer liftar, teleskoplastare och generatorer.

Företaget har drygt 50 år på nacken, huvudkontoret finns i Nederländerna och koncernen bedriver verksamhet i 70 länder, har 67 depåer i 16 länder  sysselsätter över 2 200 personer.

Övertagandet väntas gälla från april.    

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079