23948sdkhjf

Biorenare i betong

Finska Vestelli vill etablera sig i Sverige och lockar inledningsvis med en självförankringsbar biorenare i betong.

Finska Vestelli arbetar med system för BDT-rening (bad-, disk- och tvättvatten).

Företaget anser att deras lösningar har rönt stora framgångar i hemlandet, målet nu är att etablera sig även i Sverige.

– Vi har redan nu klart med ett flertal återförsäljare. Tanken är att vi ska etablera ett seriöst återförsäljarnätverk över hela Sverige, säger Stefan Wasström, landsansvarig på Vestelli och den som leder etableringen i Sverige, i ett pressmeddelande.

Flera kommuner har redan godkänt Vestellis produkter och all dokumentation som krävs för godkännande ska finnas tillgänglig lovar han. 

Produkterna säljs via mindre grossister och återförsäljare i Sverige, Vestelli tar också chansen att visa upp sig på årets Maskinexpo.

– Vår standardbiorenare för ett och två hushåll är tillverkad i betong och är självförankringsbar. För kunden är det ett väldigt enkelt system att hantera. Ser man bara till att luftpumpen fungerar och tömmer slam en gång om året har man ett välfungerande system, säger Stefan Wasström.

Produkterna ska klara det nordiska klimatet och har genomgått så kallade vintertester.

Vestelli lanserar flera BDT-renare i olika storlekar för allt från sommarstugor till större anläggningar såsom campingområden och samfälligheter.

För den svenska marknaden finns dessutom en extra låg modell, enligt önskemål från bergiga områden.

–  En biorenare har flera fördelar jämfört med traditionella lösningar, vilket gör den till ett tryggt val för alla parter.  Entreprenörerna i Finland gillar vår produkt, eftersom den är enkel, trygg och snabb att installera.

MONTER: 1 716

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.426