23948sdkhjf

Tyst och kompakt klippare

En ”anmärkningsvärt låg” ljudnivå utlovas med nya Ferrariklipparen som uppges vara världens första eldrivna proffsrotorklippare.

LHS Maskiner tar med sig Gianni Ferraris GSR+ Electric till till årets Maskinexpo.

Den eldrivna åkgräsklipparen beskrivs som kompakt och ska inte göra mycket väsen av sig lovar leverantören Camro AB.

– Ljudnivån ligger under 50 decibel, så det är en väldigt tystgående klippare. Med en drifttid på sex till åtta timmar per laddning möter den behoven hos professionella användare, säger Roger Gredin på Camro AB, i ett pressmeddelande.

Tack vare den låga ljudnivån ska den kunna användas vid tidpunkter som annars varit olämpliga lovar Camro AB som uppger att klipparen är världens första eldrivna proffsrotorklippare.

Klipparen har ett litiumjonbatteri, som utlovas ge samma höga prestanda och klippresultat som befintliga Gianni Ferrari-modeller.

Åtta batteripack på 54 volt ska garantera 1 000 laddcykler och klipparens temperaturmässiga arbetsområde är mellan -10°och +60 grader Celsius.

Enligt Camro AB ska höjden lätt kunna ställas in, det ska också vara enkelt att lyfta upp klippdäcket vertikalt för rengöring och service. 

Det ska gå att göra bakåtutkast med maskinen som har ett  frontmonterat 112 centimeters "dual cut"-klippdäck, försett med tre knivar – något som ska ge ”perfekt mulching” lovar Camro AB.

Effektmässigt räcker det då med klipparens 10,2 kW, något som ska kunna jämföras med 20 hästkrafter på en bensindriven modell,förklarar leverantören .

Camro AB lyfter också fram att PTO-tillslaget är helt elektriskt och att klippresultat ska gynnas av det frontmonterade klippdäcket – som gör att gräset klipps innan det körs över av maskinen.

För operatörens del utlovas bra överblick och god komfort, klipparen ska också vara följsam i ojämn terräng och det går att välja två hastigheter: ”hare” för full hastighet på tio kilometer i timmen, samt ”sköldpadda” för makligare fart.

MONTER:  1930-1932

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11