23948sdkhjf

Klart med klädleverantör till NCC

Flexibilitet i produktionen, slitstyrka och miljöanpassning är några av de skäl som anges när NCC nu förlänger sitt samarbetsavtal med Blåkläder om leveranser av arbetskläder, handskar och skor med ytterligare tre år.

Vår affärsrelation med NCC är speciell. Vi har en tajt dialog där vi lämnar utrymme för dem att påverka och där vi försöker vara lyhörda för deras önskemål. För att leva upp till deras förväntningar behöver vi utmana oss själva emellanåt, vilket är positivt. Efter tio år tillsammans kan vi varandras verksamheter ganska väl och vi ser hur bolagen utvecklas parallellt, säger Blåkläders vd Anders Carlsson.

Blåkläder Norges försäljningschef Robert Mørch är avtalsansvarig för den svenska byggjätten och konstaterar att helhetslösningar och kvalitet står högt på storkundernas kravspecifikationer.

Förr var prisfrågan kanske mer överordnad kvalitetsaspekten. I dag tänker de ledande aktörerna hållbarhet i första hand, både när det gäller plaggen men också i själva tillverkningsprocessen. Där ligger vi helt rätt med vårt koncept.

När samarbetet nu går in på sitt tionde år menar Blåkläder att just livslängden på kläderna spelar stor roll. Enligt företaget var exempelvis den genomsnittliga förbrukningen av arbetsbyxor i NCC tidigare 4-5 par per anställd och år, något som nu sjunkit till 1,8 par.

Under senare år har Blåkläder dessutom moderniserat lagerverksamheten. Bland annat är nu orderplockningen helt automatiserad, vilket snabbar upp hanteringen och ökar leveranssäkerheten. Därtill finns en online-lösning som underlättar snabba beställningar med leverans direkt till arbetsplatsen.

Lene Kil, avtalsansvarig på NCC, uppskattar att Blåkläder ständigt söker förbättrade lösningar, men håller fast vid sina hörnstenar i fråga om kvalitet, funktion, design och hållbarhet.

Det ger oss både förnyelse och trygghet, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095