23948sdkhjf

Ramirent nappar på Husqvarnas molntjänst

Husqvarna satsar hårt för att sprida sin molntjänst Fleet Services även utanför Sverige. På Bauma blev det bland annat klart att Ramirent börjar utnyttja tjänsten.

Husqvarna Fleet Services är en internetbaserad molntjänst för huvudsakligen park- och grönyteskötsel. Med hjälp av bluetooth-sensorer samlas data in dygnet runt från alla anslutna maskiner när det gäller nyttjandegrad, drifttid, vibrationer, maskinstatus och platsinformation.

Via dator, surfplatta eller mobil kan användaren ha kontroll på uppkopplade maskiner och redskap, inklusive modellnummer och när de införskaffades. Systemet meddelar även när det är dags för service baserat på drifttid och behov och det finns alltid tillgång till tidigare servicehistorik.

På årets Bauma slog företaget kraftigt på trumman för tjänsten som inte minst är användbar för rentalföretagen. Bland de intresserade företagen fanns Ramirent som också tecknade avtal om att låta Fleet Services hantera delar av företagets flotta av Husqvarna-maskiner.

För oss innebär det att maskinerna utrustas med en puck och att vi på våra kundcenter kommer att ha en läsare som tankar över information från maskinerna vid in- och utleverans, säger Eric Nordin, Fleet Product Manager för Ramirent Sverige.

Att effektivisera och koppla upp våra maskinflottor har högsta prioritet eftersom det ger oss bättre möjligheter att få koll på produkternas nyttjande samt ökad lönsamhet kopplad till servicebehov och användande, säger Eric Nordin.

Hans Lück, försäljningschef på Husqvarna Construction Products, är inte buskablyg när han räknar upp de fördelar Ramirent kan räkna med i fortsättningen.

Med våra fleet-tjänster kommer varje Ramirent-depå att kunna se vilka maskiner de har inne respektive är uthyrda, var någonstans maskinerna finns, hur mycket varje maskin används samt att de kan optimera servicen för varje maskin, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094