23948sdkhjf

Redskapsbyten utan krångel

Sedan 1 april ska Engcons automatiska snabbfästesystem ingå som kostnadsfri standard såväl mellan maskin och tiltrotator som mellan tiltrotator och hydrauliska verktyg.

Våren 2018 införde Engcon sitt automatiska snabbfästessystem EC-Oil som en kostnadsfri standard mellan maskinfästet och tiltrotatorn. Nu tar företaget ytterligare ett steg. På årets Bauma lanserades EC-Oil som kostnadsfri standardkoppling även mellan tiltrotatorn och hydrauliska verktyg.

Vid lanseringen 2018 sade jag att det var ett litet steg för Engcon, men ett jättekliv för grävbranschen. I dag vill jag påstå att vi slutit cirkeln då tanken med EC-Oil-standarden har funnits sedan första skisserna på vår nya generation tiltrotatorer, säger Stig Engström, företagets grundare och ägare.

– Med EC-Oil behöver du inte kompromissa längre. Koppla på och av tiltrotatorn eller hydrauldrivna redskap under tiltrotatorn enkelt och snabbt utan att lämna hytten när du behöver det. Kombinationerna är många och allt hanteras väldigt säkert och enkelt, säger Stig Engström.

Han betonar att det tidigare krånglet med trilskande, trycksatta och sölande oljekopplingar numer är ett minne blott. Det automatiska maskinfästet ska säkerställa snabb och smidig koppling av hydraulik, el och centralsmörjning mellan såväl grävmaskin och tiltrotator som mellan tiltrotator och redskap.

Vid tillämpningar som kräver extra hydraulfunktioner eller extra höga hydraulflöden är företagets redskapsfästen förberedda för extra EC-Oil-block.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094