23948sdkhjf

Marknadstest på Bauma

Bauma blev inte bara ett skyltfönster för Engcon utan även något av ett laboratorium. På plats i montern fanns prototyper till tre för företaget helt nya redskap. Nu har besökarna sagt sitt. Sedan svaren analyserats avgörs om serietillverkning inleds.

Om det ändå finns ett automatiskt snabbfäste i sortimentet ska det väl utnyttjas. I Engcons utbud av redskap finns för närvarande bland annat löstagbara gripar och sopvalsar. På Bauma visades ytterligare tre redskap som företagsledningen hoppas mycket på.

Vi har tagit med redskapen som en test. Det blir intressant att se hur de tas emot. Besökarnas mottagande får stor betydelse för om redskapen hamnar i vår produktion. Det handlar om en sidoborste, en häcksax och en sågkassett, säger Sten Strömgren, marknadsansvarig på företaget.

Sidoborsten kan bland annat användas nära hinder och sopa under vägräcken.

Häcksaxen ska kunna klara upp till fyra centimeter tjocka grenar, vilket den ska göra med utlovade skarpa snitt. Den kan exempelvis kombineras med en sopvals för att underlätta städningen efter genomfört arbete.

Sågkassetten ska kunna användas för trädfällning. En tänkt partner är företagets timmergrip som kan hålla stammen samtidigt som sågningen genomförs. Det ökar säkerheten och ska exempelvis möjliggöra fällningsarbeten även i stadskärnor och i andra områden med höga säkerhetskrav.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078