23948sdkhjf

Misstänkt sabotage mot Västlänken

Misstänkt skadegörelse på en ledning som leder vatten till Västlänkens arbetstunnel vid Linné i Göteborg har polisanmälts.

Den åtta kilometer långa slinga för pendel- och regiontåg, som till större delen förläggs i tunnel under Göteborgs centrala delar, har varit omtvistad långt innan byggstart.

När bygget väl inleddes 2018 blev det inte lugnare. En lång rad av rapporter berättar om hur de som arbetar med projektet utsatts för spottloskor, glåpord och hotfulla telefonsamtal. Det har till och med rapporterats om att säkerhetsutrustning för arbetare saboterats. Projektet är därför kantat med ett flertal polisanmälningar.

Under påskhelgen var det dags igen. Den här gången handlar det om ett misstänkt sabotage mot projektet i form av skadegörelse på en ledning som leder vatten till Västlänkens arbetstunnel vid Linné.

Bedömningen är att cirka en miljon liter vatten hann rinna ut i tunneln. Trafikverket räknar med att återställningskostnaden landar kring sju miljoner kronor och att det behövs ungefär en vecka för arbetet.

Händelsen är polisanmäld och polis har varit på plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094