23948sdkhjf

Göteborg nästa för Maskinia

Maskinia öppnar ett eget kontor i Göteborg för att möta en ökande efterfrågan på företagets produkter. Det uppdrag som Andresen Maskin haft som återförsäljare de senaste fem åren ska, enligt planerna, vara avslutat till sommaren.

Fredrik Holmquist, vd i Maskinia, är mycket nöjd med den tillväxt hans företag visat under de senaste fem åren.

Vi växer mer än marknaden inom alla segment och varumärken, mycket tack vare att vi 2012 bestämde oss för att satsa hårdare på eftermarknaden och att täcka in större del av landet, säger Fredrik Holmquist.

På senare tid har Göteborg varit ett av målområdena. Stora delar av innerstaden står inför en närmast total förnyelse och infrastrukturprojekten är av stor betydelse för att uppnå en fungerande logistik i framtiden.

Därför är tiden nu mogen för Linköpingsbaserade Maskinia att starta eget på den svenska västkusten.

Doosan och Case har sedan länge en stark position i Göteborg och vi ska nu bygga vidare på den och göra Bergmann-dumpern till ett nytt fräscht inslag på Avenyn, säger Fredrik Holmquist.

Avsikten är att den egna verksamheten fram mot sommaren ska ha tagit över efter Andresen Maskin som varit företagets återförsäljare i Västra Götaland de senaste fem åren.

Servicen kommer liksom tidigare att skötas av de kontrakterade och auktoriserade serviceverkstäderna Steens T&E och Entrac i Göteborg samt Uddevalla Hydraul & Maskin.

Exakt hur den nya organisationen kommer att se ut är fortfarande höljt i visst dunkel, men enligt tidtabellen ska verksamheten gå för fullt efter sommaren. Enligt Maskinia kommer företaget nu att tillsammans med Andresen Maskin hitta bästa sättet att göra övergången så störningsfri som möjligt för kunder och leverantörer. Verksamheten kommer i vart fall att ha sin bas med både maskiner och kontor hos Steens T&E på Hisingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157