23948sdkhjf

Nya ägare i Steelwrist

Det svenska investmentbolaget Solix har i dag förvärvat samtliga aktier i Terratech, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Köpet passar väl in i Solix strategi att förvärva nordiska industriföretag med en stark produktportfölj och med betydande internationell tillväxtpotential.

Terratech passerade 2018 en halv miljard kronor i omsättning och är i dag etablerat med egna organisationer i tretton länder. I koncernen finns Steelwrist som tillhandahåller tiltrotatorer, snabbfästen och redskap till grävmaskiner samt SVAB Hydraulik som står starkt inom segmentet redskapsstyrning, i första hand för grävmaskiner.

Produktprogrammet har stor potential för en omfattande internationell tillväxt. Tiltrotatorerna börjar få ett allt starkare genomslag även utanför Norden samtidigt som efterfrågan på säkra redskapsfästen blir allt mer påfallande.

På motsvarande sätt har även styrsystemsplattformen Quantum, som kan bidra till stora produktivitetsökningar vid grävarbete, förutsättningar att på lite sikt göra en rejäl inbrytning på ett flertal marknader.

På årets Bauma visades dessutom teknik som redskapsigenkänning, något som även det kan bidra till ett både säkrare och mer produktivt arbete.

Både Steelwrist och SVAB har sedan tidigare väl inarbetade samarbeten med olika grävmaskinstillverkare och Stefan Stockhaus, vd för Terratech och Steelwrist, menar att det även i fortsättningen kommer att vara mycket fokus på OEM-affärer.

Vi har ett mycket bra och framåtriktat samarbete med våra OEM-kunder. Det blir allt vanligare att våra tiltrotatorer och snabbfästen monteras direkt i grävmaskinstillverkarnas fabriker, och vi får med detta möjlighet att supportera våra egna och våra OEM-kunders internationella expansion ännu snabbare. Även produktutveckling tillsammans med våra viktigaste kunder kommer fortsatt att ligga mycket högt på agendan, säger Stefan Stockhaus.

För Solix innebär förvärvet att företaget nu etablerar sig inom ytterligare ett affärsområde. Bland tidigare innehav kan nämnas Cembrit med fibercementprodukter, Geveko Markings vägmarkeringsprodukter, Dynasafe som erbjuder tjänster inom avlägsnande och oskadliggörande av allehanda sprängmedel samt KK Group som arbetar med bland annat elektriska system och kontrollsystem för vindkraftverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109