23948sdkhjf

Redskapsserie för minigrävare

”Less is more” är slagordet för dagen när Entrack lanserar ett helt nytt koncept med redskap i Mito-serien för minigrävare och grävlastare upp till 13 ton på årets Maskinexpo.

Tanken är att kunna visa upp olika redskap passande en 3,5-tons minigrävare på Maskinexpo. För närvarande pågår produktion av sammanlagt ungefär 350 redskap som ska finnas på plats i lagerhyllorna nu i juni – vilket i praktiken innebär att de står färdiga för leverans direkt efter mässan.

Enligt Entracks produktchef Fredrik Andersson, som är ansvarig för den nya redskapsserien, har utgångspunkten varit att ta fram redskap som gör bäst nytta på maskinen. I praktiken innebär det att kundnyttan vägt tyngre än att hitta billiga lösningar.

Vi har under en längre tid jobbat med att ta fram ett genomtänkt redskapsprogram med hög kvalitet i alla delar. Det finns inga inbyggda materialflödeshinder i våra skopor. Med stor och jämn radie innebär det att skoporna blir otroligt lättfyllda. Det i sin tur snabbar upp arbetet och är bra för såväl ekonomin som miljön. Vi har låtit det som är viktigt för större maskiner, även vara viktigt för de mindre maskinerna, säger Fredrik Andersson.

Ett viktigt inslag är att det bockade taket tillverkas i material med en hållfasthet som, enligt Fredrik Andersson, är högre än vad som är vanligt i detta segment.

Genom att använda höghållfasthetsstål även i skopans konstruktionsdelar har vi kunnat reducera vikten på ett kontrollerat sätt. Varför bära på mer vikt än nödvändigt? Vi har på olika sätt ansträngt oss för att ta fram rätt redskap till rätt maskin. Med en korrekt volymberäkning, enligt den internationella ISO standarden, är storlekarna väl avvägda för respektive maskin. Designen stödjer även användandet av tiltrotator, säger Fredrik Andersson.

Enligt företagets försäljningschef Magnus Nord har Entrack ett par starka år bakom sig på den svenska hemmamarknaden. Samtidigt har företaget också vidgat vyerna och börjat ta för sig ute i Europa där det finns en stor potential att växa ytterligare.

Efter att ha medverkat på Samoter i Verona 2017 och på Intermat i Paris förra året var det därför dags att ställa ut för första gången på Bauma i München för några veckor sedan. I montern visades ett axplock av bandvagnsdelar och slitdelar med de egna varumärkena NTP respektive NWP. Väl så viktigt är dock att förstärka det europeiska nätverket av återförsäljare.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078