23948sdkhjf

Oilquick ryter till på skarpen – blanda inte

”Blandkörning” är ett otyg anser Oilquick och lanserar ett upplägg med frivilliga avtal där kunderna lovar trohet. "Det blir en kvalitetssäkring".

München. Oilquick valde jättemässan Bauma som startpunkt för sin senaste giv – att förmå kunderna att inte blanda redskap och fästen från olika leverantörer.

Samma budskap står i fokus när företaget ställer ut på Maskinexpo – enligt Oilquick ökar risken för både slitage, felfunktioner och olyckor om man blandar olika snabbfästessystem.

– Om man har en maskinpark med redskap och fästen från olika leverantörer kan vi inte stå bakom det, förklarar grundaren och ägaren Åke Sonerud.

– Rent mekaniskt kan det bli så att kopplingarna inte fungerar och vem ringer du då?

Det är mer än 25 år sedan Oilquick lanserade sitt fullhydrauliska snabbfästessystem på marknaden. Sedan dess har de sålt över 26 000 system men också fått en rad konkurrenter. Därmed ökar risken för hopblandning anser företaget som nu vidtar åtgärder för att minska risken för ”blandkörning”.

– Oilquick är ett företagssystem, inte en branschlösning.

Företaget lanserar därför ”Clean System” – ett samarbetsavtal som ska tecknas frivilligt med företagets samarbetspartners.

Den som skriver på samarbetsavtalet åtar sig bland annat att låta bli att kombinera Oilquicks produkter med andra snabbfästessystem, att uteslutande använda originalreservdelar vid service och att uppmärksamma sina kunder på riskerna som kommer med ”blandad körning.

Oilquicks inställning framöver blir därför att man förutsätter att kunderna låter bli att blanda – åtminstone om support och garanti ska fungera prickfritt.

–  Har man blandat hjälper vi till förstås så gott vi kan, men det kan bli ett problem för garantin när det inte går att veta vem som är ”skyldig.”

Åke Sonerud betonar att säkerheten kräver att redskap och fästen är anpassade för varandra.

–  Det blir en kvalitetssäkring.

Han konstaterar också att Oilquick gärna samarbetar med ännu fler tillverkare.

–  Vår princip är att vara neutrala – när det gäller redskap och när det gäller maskiner.

Åke Sonerud betonar att det är helt frivilligt att följa företagets uppmaning.

– Kunden kan välja konkurrenternas lösningar men då får de hålla sig till deras system.

MONTER: 1933

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125