23948sdkhjf

Svenskt säkerhetsglas i JCB-hytter

Efter fyra års samarbete inom design och produktutveckling står det nu klart att JCB förser sina site dumpers med Hammerglass som standard.

De synnerligen motståndskraftiga ”glasen” från Förslövsbaserade Hammerglass kan i dag fås som ersättningsrutor till en stor del av de entreprenadmaskiner som är verksamma runt om i världen. Inte minst blir de allt vanligare i exempelvis demoleringsmaskiner där det finns risk för ras och på arbetsplatser där det finns risk för kvarlämnat, odetonerat sprängmedel. Enligt företaget levereras exempelvis 30 procent av alla större grävmaskiner i Sverige och Norge med Hammerglass dolskydd i frontrutan.

Enligt företaget har närmare 20 miljoner kronor investerats i produktutveckling, tester, certifieringar och patent i en nioårig resa som syftat till att hitta okrossbara lösningar för entreprenadmaskiner. Resultatet är att det nu finns skyddsglaslösningar framtagna till de flesta av marknadens grävare och lastare - såväl nya som begagnade.

Nu står det klart att JCB blir först bland tillverkare av entreprenadmaskiner att montera Hammerglass lösningar som standard i en produktgrupp. Efter fyra års samarbete inom design och produktutveckling kommer framöver företagets site dumpers att vara utrustade med de svenska säkerhetsrutorna. Det innebär dels en säkrare förarmiljö och dels en avsevärd omsättningsökning för Hammerglass.

Vi kommer att öka gradvis men vi räknar med att anställa ytterligare några personer i produktionen tack vare JCB:s satsning. JCB har fått mycket positiv feedback från marknaden och vi har fått tydliga signaler om att de tänker följa upp med fler modeller. Nu har vi tagit ledartröjan i en nisch som på sikt kan omsätta stora volymer, så vi ser detta som början på en lång och spännande resa, säger Hammerglass vd Bengt Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093