23948sdkhjf

Smått är stort i dumperland

Premiäråret 1983 var Cordestam Maskin med på Maskinexpo. Det har företaget varit varje år sedan dess. I år blir det mycket fokus på midjestyrda dumprar – lätta och smala.

Bell har precis som Volvo en midjestyrd dumper i 60-tonsklassen. Till skillnad från den svenska lösningen är dock den sydafrikanska tvåaxlad. En annan skillnad märks i den nedre delen av sortimentet där det sydafrikanska företaget har jobbat sig längre ner i storlekarna. På årets Bauma spelade B20E LGP en framträdande roll, något som också blir fallet på Maskinexpo där modellen får sällskap av B25EN.

LGP står för low ground pressure där ett huvudmål har varit att skapa en produkt med lågt marktryck, men som ändå ska klara körning på hårt underlag. Enligt Robert Cordestam på Cordestam Maskin är kombinationen av den treaxlade dumperns konstruktion och den valda hjulutrustningen med 800/45 R 30.5 däck synnerligen lyckad.

Faktiskt mindre än en tredjedel av marktrycket jämfört med en 25 tons dumper med 23.5R25 däck. Det går givetvis att beställa den med 20.5R25 däck också. Eller båda hjuluppsättningarna och skifta efter behov, säger Robert Cordestam.

B20E LGP är baserad på företagets lilla B20-modell som lastar kring 18 ton och varit en storsäljare på hemmaplan i Afrika i mer än tre årtionden. LGP-versionen lanserades i Storbritannien 2017 och har enligt produktmarknadschefen Tristan du Pisanie sålts i drygt 80 exemplar bara i Storbritannien sedan dess.

Brittiska rentalföretag var på jakt efter en maskin, användbar vid de olika tillämpningar som behövs av bygg- och anläggningsföretag vid mindre och medelstora bygg- och infrastrukturprojekt. Därefter har vi också haft en lyckad marknadsintroduktion i USA. Nu kommer även nya europeiska marknader, inte minst de nordiska länderna, säger Tristan du Pisanie.

Trots det låga marktrycket ska dumpern med sin Mercedes-Benz/MTU-motor på 170 kilowatt, sin sexstegade automatlåda från Allison och välutrustade drivaxlar klara såväl vattenbemängda som mjuka och sandiga underlag.

Tack vare det begränsade trycket mot underlaget blir det också ett minimum av markskador, vilket gör dumpern lämplig vid exempelvis arbete med vindkraftsparker i annars orörd natur, säger Tristan du Pisanie.

Han betonar också vändradien på endast 7 585 millimeter och bredden på strax under tre meter (med standarddäck), vilket underlättar såväl manövreringen på trånga ytor som transporterna mellan olika arbetsplatser.

På Maskinexpo får dumpern sällskap av B25EN, där N står för narrow, med bredden 2 600 millimeter tillräckligt smal för att få framföras på allmän väg. Enligt Robert Cordestam är modellen specialtillverkad för den svenska marknaden, där den smala lösningen varit efterfrågad länge.

Trots det bibehåller maskinen samma motoreffekt och lastkapacitet som tidigare. Även förarmiljön är oförändrad, lovar Robert Cordestam.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096