23948sdkhjf

Tunga spanska nyheter

Ett nytt sortiment industrikranar gör sitt intåg i Sverige.

Certex i Sverige har inlett ett samarbete med spanska GH Cranes & Components som innebär att företagets utbud av industrikranar blivit större.

De nya kranarna har funnits på den internationella marknaden länge, så sent som den 1 april i år kom de till den svenska marknaden och nu visas  de för för en svensk publik på Maskinexpo.

– Vi ser ett stort behov av nya kranar, det gäller speciellt kunder som vill byta ut befintliga förbrukade och föråldrade kranar. Vi ser också en allt större efterfrågan på ytterligare en spelare på marknaden, säger Håkan Donnerlid, vd  Certex, i ett pressmeddelande.

Kranarna utgör en ny produktserie för Certex, enligt företaget handlar det om allt från traverskranar, för lyft upp till 400 ton, till svängkranar och portalkranar.

De nya kranarna riktas främst mot tung industri med standardkranar och specialkranar som kan utrustas med den senaste tekniken, men även mot en eftermarknad med behov av service och underhåll.

– Vi är ett företag med över 100 års erfarenhet av stållinor och lyft. I dag konstruerar och levererar vi ett stort utbud av lyftredskap och lyftok för kranar och är en stark aktör i vår bransch. I och med samarbetet med GH Cranes & Components kommer vi att kunna erbjuda en komplett lösning på lyft till marknaden. För oss är det ett självklart steg att ta, säger Håkan Donnerlid.

GH Cranes & Components har funnits i drygt 60 år och finns representerade i över 70 länder.

Certex,  som grundades 1904,  blir enda återförsäljare för GH Cranes & Components i Sverige.

Monter: 1 615

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08