23948sdkhjf

”Tidsvinsten är påtaglig”

Svängkrans och larver – en nordisk idé förbättrade Keestracks stackläggare som visas på Maskinexpo.

Fredheim Maskin tar med sig Telestack TC621REV, en 21-meters stackläggare där tillverkaren Keestrack lystrat när den svensk-norska återförsäljaren Fredheim Maskin föreslog att den larvburna stackläggaren borde förses med en svängkrans.

– Nu räcker det med några tryck på fjärrkontrollen för att hamna rätt i både placering och vinkel, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin AS, i ett pressmeddelande.

Enligt Fredheim Maskin maximeras rörelsefriheten av att stackläggaren enkelt kan flyttas fram och tillbaka, parallellt, krabbstyrt eller i form av solfjäder.

– Tidsvinsten är påtaglig. Då en ny stack ska påbörjas är förflyttningen gjord på ett par minuter. Det gör att produktionen snabbt är igång igen.  Med tanke på täktbranschens höga krav inom produktivitet och logistik svarar stackläggaren mycket väl mot önskemålen.

Telestack TC621REV levereras med dieselhydraulisk eller elektrisk drift, alternativt hybriddrift.

Enligt Fredheim Maskin ska stackläggaren göra det enkelt att skapa lagringseffektiva solfjäderformade upplag.

Den högsta upplagshöjden är elva meter, transportbandet är 1,05 meter brett och fraktionerna kan vara från nollmaterial och upp till 250 millimeter.

I transportläge har stackläggaren en längd på 12,08 meter och en bredd på tre meter, transporthöjden är 3,34 meter och totalvikten är 14,33 ton.

Fredheim Maskin uppger att kapaciteten, beroende på material och andra förutsättningar, uppgår till 600 ton per timme.

Företaget noterar också att upplagskapaciteten stiger kraftigt då stackarna placeras solfjäderformat – en stack ger möjlighet till cirka 2 150 ton medan en solfjäderlik fördelning på 90 grader ökar upplagskapaciteten till cirka 8 000 ton, för att bli 18 000 ton vid spridning på hela 270 grader, förklarar Fredheim Maskin.

MONTER: 1 624

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425