23948sdkhjf

De börjar bygga för batterifabriken

En av Europas största batterifabriker ska uppföras i Skellefteå, nu står det klart vem som ska bygga basbyggnaden.

Northvolt har gett Logistic Contractor, som ingår i Wästbygggruppen, uppdraget att uppföra basbyggnaden till deras anläggning för tillverkning av batterier i Skellefteå.

Det handlar om mer än 100 000 kvadratmeter,  när anläggningen är färdig kommer den att vara en av Europas största batterifabriker med, på sikt, över 2 500 anställda.

– Det känns fantastiskt positivt att vi får uppdraget när ett av Sveriges största industriprojekt ska uppföras. Vi har stor erfarenhet av den här typen av industrifastigheter och efter att ha fört diskussioner med Northvolt har vi kunnat presentera en genomtänkt och kostnadseffektiv lösning för dem, säger Anders Bothén, vd på Logistic Contractor, i ett pressmeddelande.

– Wästbygg Gruppen och Logistic Contractor är specialister på den här typen av industriella etableringar, vilket var helt avgörande för oss när vi valde partner inför byggstarten. Vi märker hur efterfrågan från kunder på hållbara battericeller ökar från dag till dag och vi ser fram emot att sätta igång byggnationen av basbyggnaden till fabriken som ett första steg för att kunna möta det behovet, förklarar Jan Edgren, Head of Construction på Northvolt, i samma pressmeddelande.

Projekteringsarbetet uppges vara igång, projektet kommer också att dra med sig andra typer av projekt, till exempel infrastruktur i form av vägar, VA, el och fiber som måste dras fram till byggområdet som förberedelse inför byggstarten.

I sommar ska Logistic Contractor påbörja arbetena på plats och dessa ska vara klara under senare delen av 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078