23948sdkhjf

Sweco satsar brittiskt

Förvärvet av det tekniska konsultföretaget MLM Group är ett led i Swecos strategi för att bli marknadsledande i bland annat Storbritannien.

Sweco har ingått ett avtal om att förvärva MLM Group, vilket stärker kompetensen inom framför allt konstruktion, transportinfrastruktur och miljö, men även inom byggnadsinspektion. Väl så viktigt är en stark marknadsposition i södra England.

Förvärvet utgör starten på ett nytt spännande kapitel i Sweco UK:s tillväxthistoria. MLM Groups tjänster och geografiska placering passar perfekt in i vår befintliga verksamhet. Vi anser att kombinationen av våra kompetenser utgör ett attraktivt erbjudande för både nya och befintliga kunder, säger Max Joy, affärsområdeschef för Sweco UK.

MLM Group grundades 1966 och är ett tekniskt konsultföretag med 13 kontor, de flesta placerade i London, södra England och Irland. Företaget har cirka 460 anställda som omsatte motsvarande en halv miljard kronor under förra året och nådde ett rörelseresultat motsvarande 50 miljoner kronor.

– Swecos ambition är att bli marknadsledande i åtta nyckelländer i norra Europa. Genom förvärvet stärker vi vår position i Storbritannien som är en marknad vi tror på för framtiden. Kulturen i våra verksamheter passar väl ihop, baserade på kundfokus och en decentraliserad organisationsmodell. Tillsammans ser vi fram emot att ge våra kunder i Storbritannien ett ännu starkare erbjudande, säger Åsa Bergman, Swecos koncernchef och vd.

MLM Groups ordförande Steve Oliver ser stora fördelar med den nya ägaren.

Den här affären kommer att accelerera våra långsiktiga tillväxtplaner genom att vi blir del av en ledande, global konsultverksamhet vars värden speglar våra egna. Det kommer att ge en hävstång på den expertkunskap som finns i vår verksamhet och fortsätta att driva en hållbar tillväxt för Sweco i Storbritannien, samtidigt som vi skapar nya möjligheter för våra engagerade medarbetare att utvecklas, säger Steve Oliver.

Efter förvärvet kommer Sweco UK att få en omsättning på motsvarande 1 320 miljoner kronor med 26 kontor och 1 340 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143