23948sdkhjf

Wangeskog satsar i Norrland

Genom förvärvet av HLL södra och norra Norrland kompletterar Wangeskog Hyrcenter sina 13 etableringar på nio orter från Malmö i söder till Stockholm i norr med verksamhet på tio orter från Gävle till Kiruna.

Det här är ett samgående i ett livslångt perspektiv som vi gör för att bli en starkare partner för våra kunder. Vi kompletterar varandra oerhört bra, både när det gäller verksamhet och företagskultur och blir samtidigt rikstäckande. Vi kan arbeta nationellt, men fortsätta vara en lokal leverantör som kan växa med våra kunder, säger Peter Dahlsten, vd på Wangeskog Hyrcenter i Göteborg.

Redan för ungefär ett år sedan började de båda företagen utbyta erfarenheter, något som så småningom ledde till en övertygelse om att det fanns stora fördelar med att gå samman och ta en tydlig position på den svenska marknaden för maskinuthyrning.

Vi finns i dag från Gävle och upp till Kiruna och är en välkänd aktör på den norrländska marknaden. Det ska vi fortsätta vara, men nu kan vi bredda kundbasen och fortsätta växa regionalt och nationellt, säger Mikael Öberg, vd på HLL i Norrland som nu byter namn till Wangeskog Hyrcenter.

Peter Dahlsten fortsätter som vd för hela verksamheten som i ett slag i det närmaste fördubblas med avseende på såväl omsättning som personal. Bland annat betonas att samtliga medarbetare i det förvärvade bolaget anställs av den nye ägaren.

Totalt kommer vi att omsätta drygt 500 miljoner kronor och ha cirka 170 medarbetare. Organisationen i Norrland kommer att fortsätta drivas som regioner, säger Peter Dahlsten som dock får vänta på Konkurrensverkets godkännande innan affären kan slutföras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406