23948sdkhjf

Svevia sätter nytt rekord på statens vägar

Inför innevarande beläggningssäsong har Svevia räknat hem anbud till ett värde av 513 miljoner kronor på de statliga vägarna – det högsta i företagets tioåriga historia.

Fram till och med 2008 var det som i dag är Svevia en produktionsenhet som utförde de uppdrag som dåvarande Vägverket ville ha utförda i egen regi. 1 januari 2009 bolagiserades verksamheten och har sedan dess under namnet Svevia fortsatt att ta hem bland annat en stor del av de beläggningsjobb som läggs ut av Trafikverket – uppdrag som blir allt mer omfattande.

Det fortfarande statsägda företaget rapporterar nu om ett nytt rekord gällande underhållsbeläggning det statliga vägnätet. För den innevarande säsongen har beläggningsdivisionen räknat hem anbud till ett värde av 513 miljoner kronor, varav en del av uppdragen rullar fram till 2021.

Summan är den högsta i Svevias tio-åriga historia, säger avdelningschefen Mikael Gunnarsson.

Han menar att tillväxten bland annat gjorts möjlig genom nya satsningar på utvalda marknader med stor potential. Exempelvis lyfter han fram etableringen av ett nytt asfaltverk i Hurva i Skåne samt att nya verksamheter etablerats i Västerås och Karlstad.

Vi har nu större möjligheter att omfamna hela värdekedjan från norr till söder. Det innebär att Svevia har kapacitet att leverera allt från ballast från över 160 täkter och asfalttillverkning med fasta och mobila verk till fräsning och utläggning av både asfalt och tankbeläggningar, säger Mikael Gunnarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.213