23948sdkhjf

Hon ska leda PE:s satsning på infrastruktur

Projektengagemang satsar hårt för att knapra marknadsandelar i samband med uppbyggnaden av den svenska infrastrukturen. Nu står det också klart att den nya chefen för verksamheten hämtas från den egna organisationen.

I höstas inledde teknik-och arkitektkoncernen Projektengagemang en målinriktad satsning på infrastruktur och då framför allt på järnväg. Företaget konstaterar att Sverige under de närmaste tio åren står inför investeringar i såväl utbyggnad som upprustning av den befintliga infrastrukturen på omkring 700 miljarder kronor. Bland annat utlovas den största järnvägssatsningen i modern tid.

Där vill företaget gärna vara med och tar nu nästa steg i satsningen genom att låta Linda Lönneberg, chef för företagets affärsområde VVS-Design, ta över rollen som chef för affärsområdet Infrastruktur och samtidigt beredas plats i koncernledningen.

Linda Lönneberg har arbetat i företaget sedan 2007 och bland annat varit med om att bygga upp VVS-Designverksamheten från start.

Marknaden inom infrastrukturtjänster är positiv och framåt ser vi fortsatta infrastrukturinvesteringar och goda tillväxtmöjligheter. Linda har under sina drygt tolv år som affärsområdeschef för VVS-Design skapat en engagerad, resultatinriktad och effektiv organisation. Nu ska hon leda koncernens viktiga satsning inom infrastruktur och genom att inkludera hennes roll i koncernledningen ger vi satsningen det stöd som krävs för att lyckas, säger företagets vd och koncernchef Per Hedebäck.

Ny chef för VVS-Design blir affärsområdets tidigare sektionschef Mats Olsson.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094