23948sdkhjf

Coop lägger ned – på grund av gruva

Coop Konsum Malmberget i Gällivare lägger ned i början av juni månad. Orsaken är den flytt av samhället som skrer till förmån för gruvbrytningen.

– Nedläggningen av Coop Konsum Malmberget är vemodig och tråkig men nödvändig. När hela samhället flyttar är det naturligt att även handeln flyttar. Vi hälsar befolkningen välkomna till de områden samhället flyttar till och välkomna till våra Coop-butiker, säger Peter Fjällborg Vd Coop Norrbotten i en kommentar.

I Malmberget är samhällsomvandlingen inget nytt, gruvans behov av mark har påverkat samhället i över 50 år. I stort sett hela Malmberget kommer att avvecklas till förmån för fortsatt gruvbrytning och istället kommer Gällivare att förtätas och utvecklas – två samhällen blir ett.

– Vi har haft en god dialog med Coop Norrbotten och är glada över att ha kommit fram till en lösning som båda parter kan acceptera. Vi vill även önska dem en fortsatt lönsam detaljhandel i Gällivare, säger Peter Segerstedt, avdelningschef för LKAB:s samhällsomvandling i Malmberget.

Coop Norrbotten är fortsatt en av Coops mest lönsamma föreningar och har hög marknadsandel.

------------------------------------------------------------------------------------

"Det är lite tragiskt men gruvan ger och gruvan tar." Läs gärna mer om hur rivningarna i Malmberget påverkar, i höstas träffade vi Deletes nya regionschef som fick riva sin egen barndom. LÄNK! 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111