23948sdkhjf

Massa mässa igen!

Dag två på Maskinexpo – här kommer några glimtar från en solig dag på mässan. Fler, och mer ingående rapporter kommer förstås längre fram.

Lagarbete. En hittade på skopan. En gjorde sitt bästa för att knäcka den. Matt Lloyd till höger är mannen bakom Amas Svenskas nya siktskopa, Sebastian Didriksson, till vänster, fick uppdraget att testköra den – och det gjorde han rejält. (Filmen nedan är dock från visningen på mässan). 

Bättre och snabbare. – De som kör kör med ett leende på läpparna! Michael Örnfjärd ser bara plus med Trimbles fulla bomautomation.

Glada miner hos Grävallvar. Leendena var breda men budskapet allvarligt: projektet Grävallvar vill att antalet avgrävda kablar blir noll.

– Det grävs av kablar för 400 miljoner kronor per år – och det är bara de direkta kostnaderna.

Extra allt. Staffare hade lastat på Huddigen lite av varje när den skulle visas upp på mässa.

– Vi vill visa vad som är möjligt, säger Olle Vedin.

Poppis. Arjes uppdaterade kross drog blickarna till sig på Maskinexpo.

– 75 procent av alla som kommer till montern vill titta på den, säger Marcus Jordeby.

Hårt mot hårt. Partrex nya plogskydd ska minska slitaget för ett redskap som lever ett jobbigt liv.

Imponerande. Leveranstidningen Entreprenads legendariska annonschef Åke Trygg har varit med på ALLA upplagor av Maskinexpo – sedan starten 1983! Henrik Andersson, som jobbar på tidningen nu, har "bara" hunnit med 13, men han är glad ändå.

Stor men liten. – Eftersom den är så kompakt kan den ställas i en container eller i ett hus, den kan ”gömmas undan” lite, säger Johan Fritiofsson om Älvestadstankens nya smidigare dieseltank.

Pirteks primärområde växer. – Vi har fått många förfrågningar från Uppsala och vi måste finnas närmare till hands, säger Victoria Fallenius.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078