23948sdkhjf

Svensk tar kommandot i Veidekke

Jimmy Bengtsson tar 1 september över som koncernchef för Veidekke efter Arne Giske som efter sex år övergår till andra uppgifter.

Efter en samlad bedömning har jag kommit fram till att det är dags att lämna över stafettpinnen till nya krafter. Förändring och förnyelse är avgörande för alla organisationer. Jimmy är en mycket kompetent och skicklig ledare och jag är säker på att styrelsen har valt den bästa personen för att leda Veidekkes fortsatta utveckling, säger Arne Giske.

Jimmy Bengtsson har arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen under hela sin drygt 30-åriga yrkeskarriär. Efter åtskilliga år i Skanska i Sverige tillträdde han 2007 som chef för Arcona som köptes upp av Veidekke 2013.

För närvarande är han koncerndirektör inom Veidekke och vd för den svenska entreprenörsverksamheten. Dessutom är han landschef i Sverige, en position han har haft sedan 2016. Han är därför väl bekant med företaget som befinner sig i en stark utvecklingsfas.

Under de senate sex åren har koncernens omsättning ökat från 20 miljarder till 36 miljarder norska kronor samtidigt som antalet anställda ökat från 6 250 till mer än 8 500. Företaget betonar också att antalet allvarliga olyckor halverats under samma period. Utvecklingen har i hög grad påverkat börsvärdet som stigit från 5,8 miljarder till ungefär 11,4 miljarder norska kronor.

Kraven på det som blir företagets femte koncernchef kommer att bli höga, men företagets styrelseordförande Svein Richard Brandtzæg är helt övertygad om att man hittat rätt person för uppdraget.

Jimmy har en unik kombination av egenskaper som gör honom väl lämpad för rollen som koncernchef. Genom ständiga resultatförbättringar inom de enheter han har lett har han visat att han har det som krävs för att kunna stärka Veidekkes position som en av Skandinaviens största och en av de ledande entreprenörerna och fastighetsutvecklarna, säger Svein Richard Brandtzæg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094