23948sdkhjf

Rototilts säkerhetslås prisades i Tyskland

Rototilt Group har fått ett tyskt pris för sitt säkerhetslås Secure lock.

Rototilt berättar i ett pressmeddelande att German Innovation Award är ett europeiskt pris som vill synliggöra innovationer och där vinnarna ska stå för lösningar som utmärker sig genom användarfokus och mervärde.

Läs också: Öppen standard för snabbfästen

Rototilt Group fick priset i kategorin Business to Business - Machines and Engineering,

– Vi är oerhört stolta över utmärkelsen! Vår idé är att ingen på arbetsplatsen ska känna sig otrygg. Med Securelock är föraren alltid säker på att redskapet är korrekt kopplat, säger Pär Olofsson, konstruktör på Rototilt Group AB, i pressmeddelandet.

Han var på plats i Tyskland för att ta emot priset, och lyfter fram att säkerhetslåset ska eliminera risken för att tappa redskap från grävmaskiner.

Det ska inte ske några olyckor alls med fallande redskap, och med ett smart säkerhetslås kommer vi närmare det målet, säger Pär Olofsson.

Enligt Rototilt ska säkerhetslåset avge en tydlig ljudsignal som bekräftar att redskapet sitter som det ska. Övervakningen sker kontinuerligt för att säkerställa att redskapet alltid är låst och två helt separata låskretsar ska se till att det är en säker koppling och eliminera elektriska fel.

En LED-lampa tänds också automatiskt vid redskapsbyte för att förbättra sikten när redskapet kopplas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094