23948sdkhjf

Steelwrist låter kunden designa egna skopor

Custom Build är ett CAD-verktyg där Steelwrist låter kunden designa sina egna unika redskap on-line, direkt från datorn eller mobilen.

Grävmaskiner blir allt mer utpräglade redskapsbärare och många maskinförare föredrar redskap som är skräddarsydda till det uppdrag som ska utföras. Åtskilliga har dessutom en bestämd uppfattning om hur redskapet ska utformas för att ge optimalt resultat.

Vi har förstått att vissa typer av jobb kräver specialdesignade skopor. Vi vet även att många erfarna förare har god kunskap och skulle kunna designa sina egna skopor om det bara fanns ett enkelt sätt att göra det på. Som ett svar på detta har vi utvecklat Custom Build, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

Custom Build är ett CAD-verktyg där kunden utifrån utvalda basmodeller själv kan modellera alla mått och vinklar i exempelvis en viss skoptyp och därmed optimera redskapet på ett sätt som är väl anpassat till den tänkta arbetsuppgiften.

Optioner som tänder, slitribbor och materialkvalitet anpassas direkt i designverktyget. Efter hand som de olika valen görs visas skopans volym, vikt och pris på skärmen. Därefter kan kunden begära att få en offert och så småningom sin unika och egendesignade skopa tillverkad och levererad direkt till dörren. Målet är att klara en leveranstid på ungefär fyra veckor och en prisökning, jämfört med standardskopan, som inte är större än 20 procent, säger Toni Ylitalo, ansvarig för nyckelkunder på Steelwrist.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422