23948sdkhjf

Blåkläder drar nytta av solen

Blåkläder levererar runt 3,8 miljoner plagg årligen. Sedan årsskiftet produceras ungefär hälften av dessa med hjälp av solenergi, enligt företaget.

Solenergi har utvecklats till en viktig energikälla inom tillverkningsindustrin. Klimatdebatten har varit en drivande kraft i utvecklingen, men också teknikutvecklingen där inte minst solcells-systemen både förbättrats och blivit mer kostnadseffektiva. Även för Blåkläder har förnybar energi fått allt större betydelse och det har nu snart gått ett år sedan solcellspaneler introducerades i företagets produktion på Sri Lanka och i Myanmar.

Det är en milstolpe i vårt företags historia och ett viktigt steg mot att ytterligare stärka vår hållbarhetsprofil. Den tekniska utvecklingen inom solenergi-området går snabbt framåt och vi vill självklart vara en del av den, säger företagets vd Anders Carlsson.

Att nyttja den naturliga energikälla som finns i överflöd där plaggen tillverkas känns som ett logiskt val. Det är vårt yttersta ansvar att varje dag se vilka åtgärder vi kan göra för att bli ett mer hållbart företag. Genom att vår produktion utrustas med solcellspaneler har vi tagit ett viktigt steg, säger Anders Carlsson.

Anders Carlsson betonar att företaget även gör andra insatser för att förbättra hållbarheten i produktionen. Han lyfter speciellt fram nya system för återanvändning av avloppsvatten som tillsammans med teknik som kyler vattnet också bidrar till att förbättra arbetsmiljön på ett klimatsmart sätt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094