23948sdkhjf

Continental storsatsar på anläggningsdäck

Continental aviserar en satsning på motsvarande en miljard kronor för att bygga ut sin fabrik i portugisiska Lousado. Avsikten är att tillverka däck större än 24 tum och avsedda för jordförflyttning och exempelvis arbete i hamnar.

Den nya produktionsanläggningen placeras i direkt anslutning till den fabrik för lantbruksdäck som öppnade så sent som 2017. Bedömningen är att satsningen kommer att kräva ett tillskott på cirka 100 personer till den arbetsstyrka på ungefär 2 000 personer som företaget sysselsätter i Lousado i dag.

Både jordförflyttnings- och hamnsegmenten hör till dagens nyckelområden inom industridäck. Den här investeringen förstärker vår närvaro i Lousado och förvandlar etableringen till ett kompetenscentrum för radialdäck avsedda för användning off road, säger Christian Kötz, styrelsemedlem och chef för däckdivisionen.

Företaget är inne i en period av mycket stora investeringar för att svara mot en kraftigt ökad efterfrågan på såväl industridäck som vanliga bildäck. Bland annat redovisas investeringar under de senaste åren på i runda tal 1,5 miljarder kronor i företagets anläggningar i USA, Portugal och Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094