23948sdkhjf

Rolls Royce utökar kinesiskt samarbete

Rolls Royce Power Systems och XCMG har avtalat om ett strategiskt samarbete där de båda parterna tillsammans ska hitta ett optimalt utnyttjande av MTU-motorer i XCMG:s gruvmaskiner avsedda för såväl den inhemska marknaden som för försäljning i andra länder.

Företagen inledde ett samarbete redan 2012 då den kinesiska tillverkaren började använda MTU-motorer i sina gruvtruckar i storlekar från 120 till 440 ton. Båda parter ser goda möjligheter att bredda produktutbudet ytterligare – liksom utbudet av alternativa lösningar som minskar behovet av fossila bränslen. Bland annat diskuteras lösningar som baseras på gas- eller hybriddrift.

Jag är övertygad om att överenskommelsen kommer att leda till att MTU:s produkter och XCMG:s maskiner kommer att passa ännu bättre tillsammans, något som kunderna kommer att märka i form av ökad effektivitet och bättre support. Förutsättningarna blir dessutom betydligt bättre för samarbeten på alla nivåer i våra företag, vilket också ökar möjligheterna att utveckla konkurrenskraftiga erbjudanden till marknaden, säger Tobias Ostermeier, chef för Rolls Royce Power Systems i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078