23948sdkhjf

Full fräs för Peab Asfalt i Dalarna

Peab Asfalt ska på uppdrag av Trafikverket svara för underhållsbeläggningar i form av fräsning och varma beläggningar i Dalarna under 2019. Kontraktsumman är cirka 44 miljoner kronor.

Återvunnen asfalt och miljöanpassad asfaltproduktion är viktiga inslag för Peab Asfalt när företaget nu fått i uppdrag att förbättra belagda vägar i Dalarnas län under beläggningssäsongen.

Trafik, väder, vind och ålder resulterar efter hand i bland annat spår och sprickor i beläggningen liksom i att vattenavrinningen påverkas. För att upprätthålla dagens säkerhets- och miljökrav på vägnätet är en vanlig metod att den skadade ytan fräses bort och ersätts med ny, varm asfaltbeläggning.

Den nya beläggningen innehåller ofta återvunnen asfalt, andelen styrs av trafikintensiteten på den väg som beläggs. Vid uppdragen i Dalarna lovar Peab Asfalt dessutom att den asfalt som används är av så kallad eco-typ, vilket innebär att den tillverkas i konverterade asfaltverk som använder bioolja vid tillverkningsprocessen, något som minskar koldioxidutsläppen markant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079