23948sdkhjf

Blinken går till väders

Blinken Tools har sedan april byggt på sitt sortiment med ett brett utbud av drönare som distributör i Sverige för DJI Enterprise.

DJI har specialiserat sig på obemannade flygfordon med visst fokus på så kallade ”Easy to Fly”-drönare. Drönarna används inom en mängd olika verksamhetsområden som industri, bygg & anläggning, skog & jordbruk, energi, infrastruktur, sökning & räddning och filmindustrin.

Bland varumärkena kan nämnas Mavic 2 Enterprise och Matrice-serien. Där finns också Phantom 4RTK som är företagets första drönare med RTK för insamling av data med hög geografisk noggrannhet.

En nyutvecklad RTK-modul finns integrerad direkt i drönaren. Enligt tillverkaren samlas realtidsdata in med en noggrannhet på centimeternivå och adderas till de insamlade bildernas metadata. Drönaren är också försedd med en redundant GNSS-modul som utlovas upprätthålla flygstabilitet även i signalfattiga regioner som i städer.

Kombinationen av de två modulerna innebär, enligt tillverkaren, att flygsäkerheten optimeras samtidigt som det säkerställer att de mest exakta positionerna fångas för komplexa kartläggningar och inspektionsflöden.

Dessutom utlovas att produkten enkelt kan integreras med flertalet av de arbetsflöden som används. Dit hör markstationer, nätverkskommunikation via internet, 4G-dongel eller wifi-hotspot. Den kan även lagra satellitobservationsdata internt i drönaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.143