23948sdkhjf

Nytt bostadsområde i Gävle

Veidekke Bostad berättar i ett pressmeddelade att företaget har tilldelats en markanvisning i Norrlandet, ett nytt bostadsområde som ska bli ”Gävles nya kustnära boende”.

Vi är oerhört glada över förtroendet från Gävle kommun att få vara med och utveckla Norrlandet. Det är ett fantastiskt område och det finns en oerhört stor potential att skapa ett väldigt attraktivt bostadsområde. Vi har ritat radhus som byggs i samklang med naturen och det har sannolikt varit en viktig anledning till att kommunen har uppskattat vårt förslag, säger Mats Fryxell, regionchef för VeidekkeFLEX, i pressmeddelandet.

Markanvisningen delas med tre andra aktörer. Aktörerna, tillsammans med Gävle kommun, ska vara med och ta fram en ny detaljplan för området som inkluderar friliggande småhus, sammanbyggda småhus samt mindre flerbostadshus.

Tanken är att bygga totalt cirka 130 nya bostäder och enligt Veidekke kommer deras del av markanvisningen att förtydligas under detaljplanearbete.

Det finns en stor efterfrågan på prisvärda bostäder i attraktiva lägen och här kommer vi kunna erbjuda just det, med närhet till natur och ett stenkast från centrala Gävle. Vi har stora förhoppningar på det här projektet och ser fram emot att komma igång med detaljplanearbetet, säger Jonas Keide, försäljningschef VeidekkeFLEX.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093