23948sdkhjf

Redskapstillverkaren: ”Äntligen har vi en utsida som matchar vår insida”

Hultdins, Malåföretaget som bland annat tillverkar redskap till entreprenadmaskiner, ”byter kostym”.

Äntligen har vi en utsida som matchar vår insida. Tidigare var vi otydliga och gråa, nu har vi ett uttryck som kommunicerar med vår marknad som finns över hela världen, säger Josef Alenius, vd för Hultdins, i ett pressmeddelande.

Han förklarar att företaget, som fyllde 90 i fjol, är känt för hög kvalitet, driftsäkra produkter, innovation och utveckling, men att de varit sämre på att faktiskt visa det.

Paketeringen har inte riktigt hängt med på resan.

Den nya kostymen har fått namnet ”BY HULTDINS” och det nya uttrycket ska märkas till exempel i den reviderade logotypen, nya typsnitt och en ny färgsättning.

Hultdins skriver i pressmeddelandet att tanken med det nya konceptet och den nya visuella identiteten är att väva ihop all kunskap och kompetens samt den ständiga drivkraften för innovation och utveckling som varit kännetecknet för Hultdins affärsverksamhet ända sedan starten.

91-åringen, som sedan 2017 ingår i Lifcokoncernen, har haft bra fart på försäljningen på sistone. Eterfrågan beskrivs som ”rekordartad” och omsättningen har ökat med 45 procent under de senaste 18 månaderna.

Företaget, som också tillverkar redskap och komponenter för skogsmaskiner, beslutade i fjol att investera 25 miljoner kronor i fabriken i Malå.

– Den höga försäljningsnivån ser ut att hålla i sig och vi gör stora satsningar den närmaste tiden. Vi tror på Norrland, Malå och att finnas kvar i inlandet, säger Josef Alenius.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094