23948sdkhjf

Engcon slutar tillverka S-fästen

Ska göra grävandet säkrare

Tiltrotatortillverkaren Engcon har slutat att tillverka den äldre och traditionella S-typen av redskapsfästen i storlekarna S45-S80, ett fäste som introducerades på 80-talet.

Ersättare är det egenutvecklade fästet Q-Safe (QS) som räknas som ett av världens absolut säkraste fästen och som dessutom kopplar olja, centralsmörjning och el automatiskt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Förändringen ska göra göra grävandet säkrare och effektivare.

– Vi nås ständigt av tråkiga tragiska nyheter om människor som skadas eller till och med avlider på grund av osäkra redskapsfästen och felaktigt handhavande. Det tycker jag är oacceptabelt därför fattade vi jag beslutet om att helt övergå till vårt eget säkra fäste och låssystem, säger Stig Engström, Engcons grundare.

Engcons egna låssystem och redskapsfäste ska eliminera den mänskliga faktorn när det kommer till felkoppling av redskap. Låsmetodiken standardiseras och det ska därför vara omöjligt att koppla skopan felaktigt och därmed riskera att den släpper helt eller i en axel och kommer i livsfarlig svängning på grund av felaktigt handhavande.

Det är också omöjligt att tappa skopan på grund av ofrivillig eller felaktig aktivering av redskapslåset då skopan måste vila mot marken innan den kan lossas, uppger Engcon vidare.

– Det här är ett led i vår satsning på säkerhet och nolltolerans mot svängande eller tappade skopor. Q-Safe är ett av de säkraste fästena i världen och det är för oss ett naturligt steg att skifta ut den gamla typen av S-fästen som inte alls är lika säkra, säger Stig Engström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11